Zvanično – Đukanović kandidat za predsednika Crne Gore

Lider DPS Milo Đukanović kandidat je vladajuće partije za predsednika Crne Gore, odlučilo je Predsedništvo DPS-a.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

18:41

Zvanično – Đukanović kandidat za predsednika Crne Gore
screenshot

U toku je glavni odbor partije koji bi trebalo da potvrdi odluku stranačkog predsedništva, preneli su podgorički mediji.

Đukanoviću se do sada tri puta povlačio s državnih dužnosti, a poslednji put je to učinio posle parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine, na kojima je pobedila njegova partija.

Pored Đukanovića, koji je imao najveću podršku u partiji, za predsedničkog kandidata bila je predložena i bivša ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić.

Parlamentarna opozicija imaće nekoliko kandidata.

Najveći deo opozicije podržao je bivšeg poslanika Mladena Bojanića, oko koga su se okupili Demokrate, Demokratski front (DF) i Građanski pokret URA.

Crna Gora prvi put ima i kandidatkinju za predsednicu, Draginju Vuksanović iz Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP). Nju je podržao Demos Miodraga Lekića.

Predsedničku kandidaturu najavio je i poslanik Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, a u kampanju će i nekoliko nestranačkih ličnosti.

Treći predsednički izbori od obhnavljanja nezavisnosti Crne Gore su 15. aprila.

Rok za prijavu kandidata ističe 26. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: