Sava "probija granicu" u Beogradu u četvrtak ili petak

Vodostaj Save u Beogradu danas je 473 cm, a prema prognozama stručnjaka iz RHMZ, granica redovne odbrane od poplava biće "probijena" u četvrtak ili petak.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

12:37

Sava
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Da Sava opasno nadolazi vidljivo je i golim okom i svi koji su se danas prošetali do Ade Ciganlije mogli su da vide da je pitanje časa kada će voda u marini preplaviti biciklisticku stazu, piše "Blic".

Prema podacima RHMZ, vodostaj Save bi u petak trebalo da bude oko 503 centimetra, što je ipak daleko od granice vanredne odbrane od poplava na 600 cm. Kada je Dunav u pitanju, on raste nešto umerenije - u Zemunu je trenutno na "koti 512".

U petak bi Dunav trebalo da dogura do 545, odnosno pet centimetara ispod granice redovne odbrane od poplava (granica vanredne odbrane je na 650 cm), preneo je "Blic".

Podsetimo, Sava je u hrvatskoj probila višedecenijski rekord. U više opština proglašeno je vanredno stanje. Više o tome čitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: