Pokrenut postupak protiv javnih ličnosti "antivakcinaša"

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo postupak za u utvrđivanje krivične odgovornosti više javnih ličnosti koje su se protivile vakcinaciji dece.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 19.03.2018.

10:50

Pokrenut postupak protiv javnih ličnosti
Foto: Getty Images

Te javne ličnosti su, kako se dodaje u saopštenju Tužilaštva, "predmet obrade i procesuiranja" ovog odeljenja Višeg javnog tužilaštva.

U toku su provere činjeničnog stanja i prikupljanja potrebnih dokaza i dokumentacije kako bi na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan, napominje tužilaštvo.

“Ni u ovom kao ni u bilo kom drugom predmetu neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja onih lica koja su izvršila neko krivično delo. Nakon što budu prikupljeni svi relavantni dokazi i sprovedene i druge procesne radnje tužilaštvo će blagovremeno o tome obavestiti javnost”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, mediji su u februaru preneli vest da je prvom osnovnom sudu u Beogradu podneta krivična prijava zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece, a posebno vakcinacije MMR vakcinom protiv malih boginja.

Prijavu je podnela grupa od 270 roditelja iz cele Srbije, na čelu sa dr Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda.

"Prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana sa trenutnim prebivalištem na nepoznatoj adresi u Skoplju. Na listi su i poznate estradne i javne ličnosti. Među njima Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mojsilović, Miroljub Petrović...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: