Putin: Siguran sam u program koji predlažem zemlji

Ruski predsednik Vladimir Putin je posle glasanja na predsedničkim izborima rekao da će biti zadovoljan svakim rezultatom koji mu bude obezbedio četvrti mandat.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

11:52

Putin: Siguran sam u program koji predlažem zemlji
Getty Images

"Siguran sam u program koji predlažem zemlji", rekao je Putin, koji je glasao na biračkom mestu broj 2.151, u prostorijama Akademije nauka.

Glasanje je počelo u 08.00 u nedelju po lokalnom vremenu (21.00 u subotu po srednjoevropskom vremenu) u oblastima Čukotka i Kamčatka na Dalekom Istoku.

Izbori će biti završeni danas u 20.00 po lokalnom vremenu u Kalinjingradu, najzapadnijem ruskom regionu.

Oko 145.000 posmatrača prati glasanje, među kojima je 1.500 stranaca, kao i predstavnici opozicije.

Prema anketama se očekuje ubedljiva pobeda dosadašenjeg predsednika. Putinu bi to bio četvrti mandat.

U izbornoj trci učestvuje ukupno osam kandidata. Pored Putina, kandidati su lider ultranacionalističke Liberalno demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski, dugogodišnji prokremljovski političar Sergej Baburin, lider liberalne partije Jabloko Grigorij Javlinski, kandidat malo poznate vanparlamentarne stranke Komunisti Rusije Maksim Surajkin i biznismen Boris Titov.

Novina na ovim izborima su kandidati novinarka Ksenija Sobčak i kandidat Komunističke partije Rusije Pavel Grudinjin.

Najpoznatiji i najozbiljniji protivnik Kremlja, aktivista i bloger Aleksej Navaljni, pozvao je na bojkot predsedničkih izbora pošto mu je Centralna izborna komisija (CIK) uskratila pravo da se kandiduje zbog sudske kazne.

Prema podacima CIK, u Rusiji ima skoro 109 miliona birača, koji će moći da glasaju na 97 hiljada biračkih mesta, a u inostranstvu još 1,8 miliona birača koji će moći da glasaju na 394 biračka mesta u 144 zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: