CG: Poplave na primorju, Budvani "odbranili" Stari grad

Jak talas plime pogodio je nekoliko primorskih gradova Crne Gore, ali prema izveštajima nadležnih službi i medija more se tokom noći povuklo.

Izvor: Beta

Subota, 17.03.2018.

18:52

CG: Poplave na primorju, Budvani
Ilustracija: GettyImages

Južni vetar je oslabio pa je situacija pod kontrolom.

Nadležne službe i meštani Budve su sa 500 džakova peska "odbranili" Stari grad od jakog plimnog talasa koji je juče ugrožavao taj grad.

More se povuklo pa u nadležnoj službi spašavanja "ne očekuju probleme", saopšteno je medijima, uz ocenu da je "situacija pod kontrolom".

Jak prlimni talas nošen južnim vetrom izazvao je problem i u Ulcinju, posebno na Adi Bojani, gde je dodatno podignut ionako visok vodostaj istoimene reke koja se uliva u Jadransko more.

Poplavljene su kućice i restorani duž rečne obale, objavili su lokalni mediji, a voda je "potopila" i ulcinjsku Veliku plažu.

Pojedina sela u okolini Ulcinja, duž reke Bojane, u blizini granice s Albanijom, odsečena su od sveta i do njih se može isključivo vodenim putem i čamcima, prenose mediji.

Narastao je vodostaj Skadarskog jezera, pa stanovnici nekoliko sela u okolini jezera strahuju od poplava. Vodostaj na Rijeci Crnojevića je 143 santimetra.

Cetinje je, prema izveštaju lokane službe spašavanja pod kontrolom, dok je u Nikšiću jak vetar čupao stabla i saobraćajne znakove.

Nadležne službe su u pripravnosti, a meteorolozi su tokom vikedna najavili padavine i do 300 litara po kvadratnom metru i umeren do pojačan južni vetar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: