Građani Ćuprije i Paraćina treći dan piju vodu iz cisterni

Zbog zamućenosti vode na izvorištu "Sveta Petka", odakle se vodom snabdevaju Ćuprija i Paraćin, treći dan građani ova dva grada u Pomoravlju piju iz cisterni.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.03.2018.

16:00

Građani Ćuprije i Paraćina treći dan piju vodu iz cisterni
Ilustracija: Thinkstock

Javno preduzeće "Vodovod" u Paraćinu je angažovalo i traktore koji voze vodu.

Voda u Ćupriji i Paraćinu nije za piće i pripremu hrane - tu odluku doneo je 14. marta Zavod za javno zdravlje (ŽJZ) u Ćupriji na osnovu rešenja Sanitarne inspekcije, izjavio je ranije Tanjugu predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Uzrok zamućenja je najverovatnije zbog topljenja snega, podzemnih voda i nabujalih vodotokova.

U ŽJZ rečeno je Tanjugu da je "mutnoća prešla maksimalno dozvoljenu granicu propisanu Pravilnikom o ispravnosti vode".

Kontroliše se celokupan vodovod, bez obzira na izvorište i uzorke uzimamo sa više mesta, to radimo svaki dan, kažu u ŽJZ.

Kada svi uzorci, uzeti istog dana pokažu higijensku, fizičko-hemijsku i mikrobiološku ispravnost, propisanu Pravilnikom o ispravnosti vode, daćemo preporuku za njenu upotrebu, ističu u ŽJZ.

Velika Morava, kroz Pomoravlje je u opadanju. Prema podacima Republičkog hidrometereološkog zavoda, vodostaj Morave kod Ćuprije je danas 283 centimetra, devet centimetara niži nego juče.

Kod Varvarina je 146, kod Bagrdana (Jagodina) 429 i kod Ljubičevsklog mosta (Požarevac) 111 centimetara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: