CG spremila odlikovanja za američke političare

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović uručiće odlikovanje bivšem potpredsedniku SAD Džozefu Bajdenu, senatoru Džonu Mekejnu i kongresmenu Majku Tarneru.

Izvor: RTCG

Četvrtak, 15.03.2018.

22:56

CG spremila odlikovanja za američke političare
Foto: Thinkstock

Darmanović će odlikovanja uručiti prilikom posete Sjedinjenim Američkim Državama naredne sedmice, javlja RTCG.

Kako se navodi u platformi za posetu koju je Vlada Crne Gore objavila, Bajden, Mekejn i Tarner će biti odlikovani za doprinos promociji crnogorskih interesa, snaženju međudržavnih odnosa, te međunarodnom ugledu i položaju Crne Gore.

"Podrška pomenutih američkih zvaničnika iskazana Crnoj Gori tokom cjelokupunog procesa evroatlanstskih integracije, a posebno u završnoj fazi pristupanja NATO-u, bila je od posebne važnosti i značaja. Stoga će upravo poseta ministra Darmanovića biti prilika da se, i na ovaj način, iskaže iskrena zahvalnost na tradicionalno snažnoj i konstinuiranoj podršci SAD Crnoj Gori u proteklom periodu," navodi se na platformi Ministarstva spoljnih poslova.

Pored svečanosti uručenja odlikovanja, Darmanović će posetu Vašingtonu iskoristiti i za niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima američke administracije, sa kojima će razmeniti mišljenja o mogućnostima intenziviranja saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: