Ruska vojska testirala novu supersoničnu raketu VIDEO

Ruska vojska saopštila je da je obavila uspešnu probu supersonične rakete koja može da nosi nuklearnu bojevu glavu i da se provuče kroz neprijateljsku odbranu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

22:30

Ruska vojska testirala novu supersoničnu raketu VIDEO
Screenshot/Youtube

Video snimak koji je objavilo rusko Ministarstvo odbrane pokazuje kako borbeni avion Mig -31 lansira raketu "Kinžal" za vreme trenažnog leta. Ministarstvo je navelo da je raketa koja je nosila konvencionalnu bojevu glavu pogodila cilj za vežbanje na poligonu u južnoj Rusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin je početkom meseca pomenuo i supersonično naoružanje "Kinžal" među novim ruskim nuklearnim oružjem koje će, po njegovom rečima, pojačati vojne kapacitete zemlje i učiniti američke protivraketne sisteme beskorisnim jer ne mogu da ga stignu.

Putin je rekao da "Kinžal" leti deset puta brže od brzine zvuka, ima domet od više od 2.000 kilometara i može da nosi nuklearnu ili konvencionalnu bojevu glavu. ;

Ministarstvo odbrane saopštilo je da ova raketa može da pogodi istovremeno mete na kopnu i ratne brodove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: