Čanak: Koštunica da kaže šta zna o ubistvu Đinđića

Predsednik LSV Nenad Čanak izjavio da je zbog prošlosti ali i budućnosti Srbije, važno da bude razotkrivena politička pozadina ubistva Zorana Đinđića.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.03.2018.

12:42

Čanak: Koštunica da kaže šta zna o ubistvu Đinđića

Čanak kaže i da bi nalogodavce tog ubistra trebalo privesti pravdi i da "prave društvo ubicama u zatvoru"

"I danas je čudno to što je (bivši predsednik SRJ i Demokratske stranke Srbije) Vojislav Koštunica poziv da bude svedok na suđeju za ubistvo Đinđića doživljavao kao kampanju protiv njega i što je vajni legalista to na kraju i izbegao uz pomoć nekakve peticije nekolicine intelektualaca i nacionalista. Nije kasno da Koštunica pred nadležnim organima odgovori na pitanja o svemu što bi možda moglo bolje da osvetli političku pozadinu tog atentata", naveo je Čanak u saopštenju.

Prema njegovim rečima, ni 15 godina nije bilo dovoljno da se utvrde i procesuiraju politički nalogodavci ubistva premijera Zorana Đinđića.

"Siguran sam da će, kada se jednom napokon utvrde politički inspiratori atentata na Zorana Đinđića, svi oni na čelu s (liderom Srpske radikalne stranke) Vojislavom Šešeljem koji uporno rade na tome da opravdaju njegovo ubistvo i amnestiraju ubice, konačno ućutati, završiti u zatvorima i na smetlištu istorije", poručio je Čanak.

Dodao je da je atentat na Đinđića bio pokušaj državnog udara i prvo u nizu planiranih ubistava, koja je sprečio samo brz odgovor države i hapšenje ubica.

"Milorad Luković, Zvezdan Jovanović i svi drugi učesnici atentata, ubice su kojima je mesto u zatvoru. Mesto im je u zatvoru i večnoj sramoti", naveo je Čanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: