Farbom isprskane table sa imenom ulice Zorana Đinđića FOTO

Sve tri table sa imenom ulice Zorana Đinđića, koja se nalazi u okviru Novosadskog univerziteta, osvanule su isprskane crvenom bojom, piše portal 021.rs.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 12.03.2018.

11:00

Farbom isprskane table sa imenom ulice Zorana Đinđića FOTO
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Crvenom farbom su prekrivene table od kojih se dve nalaze na Filozofskom fakultetu, a jedna na pomoćnom objektu Poljoprivrednog fakulteta.

Da podsetimo, danas se navršava 15 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića.

Pokrajinski odbor DS i Gradski odbor te stranke u Novom Sadu osudili su "nov izliv mržnje i primitivizma". Pokrajinski odbor je u saopštenju zatražio od državnih organa da otkriju i primereno kazne vinovnike tog, kako kažu, političkog nasilja.

Kako kažu uništavanje tri table s nazivom ulice u slučaju ulice Zorana Đinđića, u kojoj se inače nalaze Filozofski fakultet i Rektorat Univerziteta u Novom Sadu, nije banalan primer vandalizma, već simptom žalosnog stanja u društvu.

Gradski odbor kaže da je crvena farba na tablama s imenom DJindjića poruka pretnje i DS i demokratskim snagama u Novom Sadu i Srbiji koje "baštine političko delo i ideje Zorana Đinđića".

"DS nažalost nije uspela da sačuva život Đinđiću, ali ima obavezu da sačuva njegovu političku ideju i sećanje na njega kao čoveka koji je dao svoj život u borbi za novu, bolju i demokratsku Srbiju", navodi se u saopštenju Gradskog odbora DS-a.

Ovo nije prvi put da se table sa imenom Zorana Đinđića nađu na meti vandala, a poslednji put su oštećene septembra 2012. godine.

Zbog toga je održan i protest "Protiv mržnje, stop fašizmu" kojem je prisustvovalo više stotina studenata i građana.

Ulica u Novom Sadu kod Filozofskog fakulteta nazvana je po Zoranu Đinđiću nekoliko godina posle njegove tragične smrti jer je godinama bio predavač u toj visokoškolskoj obrazovnoj ustanovi.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: