Položeni venci na Đinđićev spomenik u Prokuplju

U Prokuplju su na spomenik bivšem premijeru Srbije i lideru DS Zoranu Đinđiću članovi DS položili venac povodom 15 godina od njegovog ubistva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

19:51

Položeni venci na Đinđićev spomenik u Prokuplju
Foto: EPA / Saša Stankoviæ

"Žalosno je što Srbija iz dana u dan sve više propada, što nismo sledili njegove ideje i tragično što smo dozvolili da se ponovo vratimo u mračne devedesete godine", kazao je pred spomenikom predsednik prokupačkog DS Slaviša Momčilović.

Spomenik Zoranu Đinđiću u Prokuplju je jedini koji je podignut u Srbiji i on se nalazi ispred sportske hale koja nosi njegovo ime.

Izrađen je u bronzi i predstavlja nekadašnjeg srpskog premijera u prirodnoj veličini i karakterističnom pokretu sa napred ispruženom rukom.

Spomenik je podignut 1. avgusta 2007. na njegov 55. rođendan, a otkrila ga je, sada pokojna, njegova majka Mila.

Premijer Srbije i lider DS-a Zoran Đinđić ubijen je u atentatu 12. marta 2003, pred zgradom vlade Srbije u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: