Krim ponovo u Ukrajini? - Putin: O čemu pričate?

Ruski predsednik Vladimir Putin isključio je svaku mogućnost povratka crnomorskog poluostrva Krim Ukrajini, koji je Rusija pripojila u martu 2014.

Izvor: B92

Nedelja, 11.03.2018.

15:10

Krim ponovo u Ukrajini? - Putin: O čemu pričate?
Foto: Gettyimages

Televizija Rosija 1 emitovala je film od oko dva sata posvećen Putinu koji se nada četvrtom mandatu na predsedničkim izborima zakazanim 18. marta.

Na pitanje da li će Rusija jednog dana biti primorana da vrati Krim Ukrajini, Putin je odsečno odgovorio novinaru: "Da li ste izgubili pamet? Takve okolnosti ne postoje i neće nikada postojati".

"Svi pokašavaju Rusiji da kažu gde joj je mesto, ali Rusiji takvo mesto ne odgovara", rekao je ruski predsednik u dokumentarnom filmu "Putin" novinara Andreja Kondračova, koji vodi njegov predizborni tim.

Kondračov je u filmu pitao Putina da li ruski predsednik zna da oprosti. Kratko je odgovorio "da" i dodao: "Osim izdaju".

U filmu se pojavljuju Putinovi saradnici i prijatelji, kao što je njegov drug iz detinjstva, violinista Sergej Roldugin i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder.

Putin za kojeg će prema anketama glasati oko 70 odsto Rusa, odbio je da učestvuje u televizijskim debatama, čak nema ni predizborne mitinge. Bio je samo jedan skup podrške 3. marta kada se Putin pristalicima obratio vrlo kratko, manje od tri minuta.

Ruski predsednik je ipak sveprisutan u medijima, koji skoro u celosti pokrivaju njegovo kretanje, a televizije su već emitovale nekoliko dokumentarnih filmova u njemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: