Danas: Nataša Vučković naslednica Šutanovca?

Od ponedeljka Demokratsku stranku do vanredne izborne skupštine vodiće predsednik i članovi Predsedništva u ostavci, piše “Danas”.

Izvor: B92

Subota, 10.03.2018.

11:56

Danas: Nataša Vučković naslednica Šutanovca?

Kako navode, predsednik Dragan Šutanovac i njegovi najbliži saradnici, potpredsednici Igor Salak, Nada Kolundžija, Branislav Lečić, Tamara Tripić i Jovan Marković, u nedelju na sednici Glavnog odbora podneće neopozive ostavke zbog lošeg rezultata na izborima u Beogradu od dva odsto.

Iako do izbora novog rukovodstva ima još nekoliko meseci, među demokratama se već sada razmišlja ko bi mogao da nasledi Šutanovca.

Nataša Vučković, poslanica DS, i nekadašnja potpredsednica stranke, pominje se kao jedna od realnih mogućnosti, piše "Danas”, ističući da bi vanredna izborna skupština mogla da bude održana u maju ili junu.

Osim toga, oni navode da če pravo glasa imati samo oni koji plate članarinu u stranci.

Paralelno sa pripremom izborne skupštine biće pripremani i izbori u Gradskom odboru DS u Beogradu čiji je predsednik Balša Božović prošle nedelje odstupio sa dužnosti.

Božović je u petak gostujući na televiziji N1 rekao da će u narednih nekoliko meseci biti jasno da li će DS opstati. On je upozorio da ta stranka više nema pravo na grešku.

”Da li će DS biti veliki faktor u budućnosti, zavisi od toga da li će shvatiti potrebe građana u budućnosti. DS ima samo još jednu šansu i treba pametno da je iskoristi“, istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: