Skot: Sve što je obećano mora da bude sprovedeno u delo

Sve što je obećano mora da bude sprovedeno u delo, kaže za O2.TV ambasador SAD Kajl Skot odgovarajući na pitanje da li je briselski dijalog ušao u slepu ulicu.

Izvor: B92

Petak, 09.03.2018.

16:05

Skot: Sve što je obećano mora da bude sprovedeno u delo
screenshot/O2

"Ne vidim nikakav razlog da dijalog padne u ozbiljnu krizu. Bio je tehnički sastanak prošle nedelje i, kako sam čuo od svih, prošao je dobro", kazao je američki ambasador.

Na pitanje o neprimenjivanju dogovora Prištine da formira Zajednicu srpskih opština, Skot je rekao:

"Sva obećanja data u briselskom dijalogu bi trebalo da se izvrše, a to uključuje i Zajednicu srpskih opština".

Podsetimo, ranije je šef srpske diplomatije Ivica Dačić saopštio da je odluka takozvane Vlade Kosova da ne primene dogovor o formiranju ZSO u stvari odluka Prištine da napusti briselski dijalog.

Dačić je izjavio i da, imajući u vidu svoje iskustvo, smatra da deo međunarodne zajednice i Albanci sa Kosova lažu predsednika Vučića.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič poručila je danas da se dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština mora primeniti bez odlaganja.

Ona je ujedno najavila novu rundu tehničkog dijaloga od 19. do 21. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: