Zvaničnik NATO-a: Nije kao što kaže Izetbegović

Zvaničnik NATO-a odbacio tvrdnje člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je ovaj vojni savez ublažio uslove za aktiviranje Akcionog plana za članstvo.

Izvor: B92

Petak, 09.03.2018.

14:23

Zvaničnik NATO-a: Nije kao što kaže Izetbegović
Foto: Getty Images

"Spremni smo da aktiviramo Akcioni plan za članstvo onda kada se ispune uslovi koje su ministri spoljnih poslova država-članica NATO-a postavili u Talinu 2010. godine", rekao je taj zvaničnik, a prenosi "Dnevni avaz".

Kako je naglašeno, tada je rečeno da je uslov da se sva nepokretna vojna imovina mora registrovati na državu BiH, kako bi je koristilo Ministarstvo odbrane BiH.

Izetbegović je, kako navodi listi, tokom gostovanja na jednoj lokalnoj TV stanici, izjavio da je izlobirao ublažavanje uslova za aktiviranje MAP-a.

Iz NATO-a u Briselu "Dnevnom avazu" je rečeno da uslovi ostaju nepromenjeni.

"Mi u potpunosti podržavamo aspiracije BiH da postane naša članica. NATO pruža podršku u procesu registracije vojne imovine. To ćemo i nastaviti", navedeno je iz NATO-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: