Odložena isporuka humanitarne pomoći istočnoj Guti

Isporuka humanitarne pomoći koja je za danas planirana u istočnoj Guti, pobunjeničkoj enklavi kod Damaska, odložena je zbog intenzivnih napada sirijskih snaga.

Izvor: Beta, Beta/AFP

Četvrtak, 08.03.2018.

09:47

Odložena isporuka humanitarne pomoći istočnoj Guti
EPA-EFE/Abdalla Saad

"Današnja isporuka pomoći je odložena", izjavila je Frans presu Ingi Sedki, portparolka Međunarodnog komiteta Crvenog krsta

Prema njenim rečima, situacija na terenu onemogućava dostavu pomoći.

Prva isporuka humanitarne pomoći koja je u ponedeljak stigla u istočnu Gutu, prekinuta je tokom tog dana zbog granatiranja vojske.

U tom delu Sirije nastavljeni su sukobi i pored usvojene rezolucije Saveta bezbednosti UN o privremenom prekidu vatre namenjenom dostavi humanitarne pomoći i evakuaciji povredjenih i najugroženijih.

Sirija vojska je 18. februara pokrenula ofanzivu u istočnoj Guti gde je od tada stradalo nekoliko stotina ljudi. Sirijska opservatorija za ljudska prava ističe da je stradalo 900 ljudi, civila, od kojih 188 dece. Danas je stradalo još sedam civila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: