Stefanović: Izmišljotina, sada se zaustavlja i džip i audi

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je izmišljotina da policija u Boru nije izašla na teren po prijavi da neidentifikovani džipovi “kruže” 4. marta.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2018.

15:52

Stefanović: Izmišljotina, sada se zaustavlja i džip i audi
screenshot/youtube

“Potpuna izmišljotina. Ja sam tražio izveštaj kad sam to čuo. Policija je izlazila deset puta. Znate, to što neko prijavi, ne znači da je to tako. Ljudi izađu na teren, mogu da zaključe ovo ili ono. Napisali izveštaje, prosledili tužiocu, ali to je najlakše, to je floskula koja postoji - videli smo crni džip kako se kreće”, naveo je Stefanović odgovarajući na izlaganje poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića.

“Da li je zabranjeno, inače, da se neko kreće džipom gradom? Ako taj džip nema tablice, u redu, zaustaviće ga saobraćajna policija, da vidimo, da utvrdimo zašto nema tablice i napisaće mu kaznu”, rekao je Stefanović.

Na to je šef poslanika SNS Aleksandar Martinović dobacio da “Zoran Živković ima takav džip”, na šta je Žiković uzvratio sa: “Čibe”.

Stefanović je nastavio, rekavši da “mnogi imaju takve džipove”, te da policija, bar dok je on na čelu MUP-a, zaustavlja svako vozilo.

“Nema više onoga da ne sme niko da zaustavi - saobraćajci stali u strahu da li će neko da spusti prozor audija ili mercedesa, da im psuje majku i da ih pita čuvenu rečenicu - znate li vi ko sam ja? Toga više nema. Sada se zaustavlja i audi i džip. Ima da pokažu poštovanje prema saobraćajnom policajcu”, rekao je Stefanović.

Prethodno je Aleksić rekao da je prvi čovek koalicije oko te stranke u Boru Dragan Marković u nedelju podneo prijavu da u Boru “neki automobili, džipovi, bez registarskih tablica kruže gradom i da izađu i izvrše uvid”.

Kako kaže, dobio je odgovor da policija nema raspoloživih resursa da tog dana izađe i izvrši uvid, da će tek u ponedeljak to moći da uradi.

“Dakle, niko nije reagovao po prijavi. Ako jeste, recite šta su radili tih 15 automobila, džipova, bez tablica u Boru”, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo i da će Narodna stranka insistirati da se u Krivični zakon ponovo uvede zabrana javnog komentarisanja nepravosnažnih sudskih postupaka, da bi se sprečilo da “mediji i tabloidi hapse, presuđu, da odlučuju ko je kriv, a ko nije”.

Stefanović je reagovao i na spominjanje medija, rekavši da mu je žao što Aleksić spominje “gašenje slobode javne reči”, te da je to direktna najava da će oni odlučivati šta mediji mogu ili ne mogu da napišu.

“Ja sam šokiran ovom izjavom. Ako se borimo za društvo koje treba da ide ka EU, da vi određujete medijima šta će da napišu, to je skandalozno”, rekao je Stefanović.

“Pokažite mi medij koji je u poslednje tri godine znao za neko hapšenje unapred”, upitao je Stefanović i dodao da nema naslovne strane u medijima gde je pisalo po imenu da će neko biti uhapšen.

“To što su najavljivali - biće hapšenja, evo ja vam kažem - biće hapšenja svaki dan. To nije stvar da li ja najavljujem, to je posao policije”, rekao je ministar.

Reagovao je i poslanik SNS Srbislav Filipović, rečima da od pripadnika “raspale i propale opozicije” dve godine sluša sve najgore o SNS i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Nervoza na strani određenih pripadnika opozicije je sve veća. Sećate se kako je privreda Srbije funkcionisala u njihovo zlatno vreme, vreme cvetanja džipova, privatnih interesa, kad su zidali vile. Neki od njih danas voze 'ajkuje' džipove - crne i ostale, pa govore nama o nekim džipovima”, rekao je Filipović i istakao: “Ja ne znam nijednog poslanika SNS koji je kupio džip ajkulu, koji ima vilu i miione na svojim računima. To ne znam, ali znamo vas”.

Kako kaže, strah i panika u redovima opozicije su zbog toga što više nema kombinacija, a borba protiv kriminala i korupcije počela je odlaskom onih koji su “vozili ajkule džipove i što su se kupali i igrali po Šilerovoj”.

Govoreći o zakonima koji su na dnevnom redu sednice, iz oblasti unutrašnjih poslova, Filipović je rekao da oni zaslužuju pohvale i da ih je ministar dobro obrazložio.

“Čuli smo sve one detalje koje javnost treba da zna, ali je potrebno i da ovde jednom skinemo rukavice i da pokažemo da SNS nema čega da se stidi pred vama, jer ste vi najgori politički šljam koji je postojao u istoriji Srbije. I kao takvi ste i završili na ovim izborima, sa nula, jedan i dva odsto. Na sledećim više nećete ni postojati”, rekao je Filipović.

Stefanović je tokom rasprave, odgovarajući na pitanje poslanice NS - ZS S Dijane Vukomanović da li su na beogradskim izborima glasali i migranti, jer “postoji prijava da se to desilo na dva biračka mesta na Zvezdari”, poručio da nema nikakve šanse da na izborima u Srbiji glasa neko ko nije državljanin.

Ministar je dodao da ne bi ulazio u to zašto je neko pomislio za te ljude da su migranti, te ponovio da mogu da glasaju samo državljani Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: