Misterija o dvostrukom agentu: "Imamo nove informacije..."

Britanske vlasti imaju nove informacije u vezi s misterioznom bolešću bivšeg ruskog dvostrukog agenta, koji u kritičnom stanju, i njegove ćerke.

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2018.

16:32

Misterija o dvostrukom agentu:
screenshot

To je izjavila britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad.

Ministarka je najavila da će zvaničnici kasnije danas izdati saopštenje o tom slučaju, pošto vlasti imaju određena saznanja o supstanci kojom su intoksinirani.

U jeku spekulacija o tome ko je odgovoran za trovanje, Amber Rad je predsedavala današnjem sastanku vladinog Odbora za vanredne situacije na kojem je razmatran taj slučaj. Ona je ranije rekla da će se istraga rukovoditi činjenicama, a ne glasinama, te na osnovu toga preduzeti odgovarajuće mere.

Policijska jedinica za borbu protiv terorizma istražuje slučaj Sergeja Skripala i njegove ćerke, koji se nalaze u bolnici u kritičnom stanju.

Rusko Ministarstvo spojnih poslova saopštilo je ranije danas da se neobjašnjena bolest bivšeg ruskog dvostrukog agenta u Velikoj Britaniji koristi da podstakne antirusku kampanju i dalje zaoštri odnose dve zemlje.

Više medija i britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson uprli su prst u Rusiju, a sam Džonson je juče obećao oštar odgovor ako istraga potvrdi odgovornost neke države, implicitno misleći na Rusiju.

Okolnosti slučaja su odmah podsetili na smrt Aleksandra Litvinjenka, bivšeg agenta ruske tajne službe koji je 2006. u Londonu otrovan polonijumom 210, što je radioaktivna supstanca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: