Odluka novinara: Najkomunikativniji Zorana, Macura, Dačić

Najkomunikativniji funkcioneri i javne ličnosti u Srbiji u 2017. bili su Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić, Ivica Dačić, Branko Ružić, Nada Macura.

Izvor: Beta

Sreda, 07.03.2018.

11:01

Odluka novinara: Najkomunikativniji Zorana, Macura, Dačić
Screenshot B92

Osim njih, na listi su se našli i Muamer Zukorlić, Sanda Rašković Ivić, Brankica Janković i Novak Đoković. To je pokazalo istraživanja "Novinar–Vaš prijatelj", koje je 17. put sprovela agencija za odnose sa javnošću "Pragma".

Među javnim ličnostima koje su tokom 2017. godine, prema mišljenju novinara najrelevantnijih srpskih medija, vidljivo promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period, nezavisno od toga da li "na bolje" ili "na gore", izdvojili su se premijerka Ana Brnabić, Bogoljub Karić i Miloš Vazura.

Među državnim i političkim institucijama najbolje odnose s medijima imali su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka, Kancelarija poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Privredna komora Srbije i Narodna banka Srbije, dok se među političkim strankama izdvojila Demokratska stranka.

U kategoriji gradskih institucija i preduzeća najbolje su komunicirali sa novinarima Beogradski sajam i "Zelenilo - Beograd", a od profitnih (privrednih) organizacija Banka Inteza i MK Mountain Resort.

Među neprofitnim organizacijama novinari su izdvojili Jukom, a od sportskih Fudbalski savez Srbije i Fudbalski klub "Partizan".

Organizovani događaji koji su, prema oceni novinara, obeležili prošlu godinu u Srbiji su: predsednički izbori, koncert Nika Kejva u beogradskoj "Areni" i fudbalska utakmica Crvena zvezda - Keln.

U anketi "Pragme" učestvovalo je 300 novinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: