Tramp o "istorijskom momentu": Videćemo, svet čeka

Predsednik SAD Donald Tramp, povodom vesti da je Severna Koreja spremna da pregovara o denuklaerizaciji, izjavio je da će se tek "videti šta će se desiti".

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2018.

16:42

Tramp o
Foto: Tanjug/AP

"Napravljen je mogući napredak u pregovorima sa Severnom Korejom. Prvi put u poslednjih nekoliko godina napravljen je ozbiljan napredak. Svet posmatra i čeka. Možda je lažna nada, ali SAD su spremne da idu u oba smera", napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru, prenosi Rojters.

Severna Koreja je izrazila želju da razgovara sa SAD o denuklearizaciji i najavila da će tokom tih pregovora suspendovati nuklearne probe, izjavio je specijalni izaslanik Južne Koreje Čung Eu jong, nakon povratka delegacije te zemlje iz Pjongjanga.

Kako prenose južnokorejski mediji, Kim Džong Un je takođe rekao da neće upotrebiti svoje nuklearno i konvencionalno oružje protiv svog suseda, a takođe je pristao i da se u aprilu sastane sa predsednikom Južne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: