Srušio se ruski avion, 39 mrtvih - svi vojnici

Prema najnovijim informacijama, prilikom pada ruskog transportnog aviona "antonov-26" u Siriji poginula su 33 putnika i šest članova posade.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2018.

14:41

Srušio se ruski avion,  39 mrtvih - svi vojnici
EPA-EFE/RAF/BRITISH MINISTRY OF DEFENCE

Svi su bili pripadnici ruskih oružanih snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Prema navodima BBC-ja, koji se poziva na Ria novosti, avion se srušio prilikom sletanja u rusku vojnu bazu. Istraga je odmah pokrenuta, ali, kako se navodi, preliminarni podaci ukazuju da je uzrok nesreće kvar u letelici.

"Njihovim porodicama biće pružena potrebna pomoć i podrška", navodi se u saopštenju, u kojem se ističe da na avion nije otvorena vatra i da komisija Ministarstva ispituje sve moguće verzije pada, prenosi Tas.

Ranije danas, rusko Ministarstvo je saopštilo da je u padu aviona poginulo 26 putnika i šest članova posade i da je uzrok pada letelice najverovatnije tehnički kvar.

"Prema preliminarnim podacima, tehnički problem bi mogao biti uzrok rušenja aviona", stoji u ranijem saopštenju.

Kako je navedeno, nesreća se dogodila oko 15 h po moskovskom vremenu, u trenutku kada se avion spremao da sleti na aerodrom u Hmejmimu u Siriji.

Avion se srušio samo 500 metara od aerodromske piste, navodi AP.

Rusija, ključna saveznica sirijskog predsednika Bašara el-Asada, koristi vojnu bazu u Siriji kod obale Mediterana, podseća američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: