"Drugi najbolji rezultat izlaznosti u poslednje 4 godine"

Do 14 časova je trend izlaznosti birača na lokalnim izborima u Beogradu bio od skoro pet posto po jednom satu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.03.2018.

17:30

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

Zbog toga je izlaznost podignuta na 28,7 posto, što je drugi najbolji rezultat u poslednje četiri godine, izjavio je programski direktor CeSID-a Ivo Čolović.

On je, u izjavi za televiziju Pink, rekao da je dosadašnja izlaznost veoma pristojna, i ukazao na razlike između prigradskih i gradskih opština, odnosno na mnogo veću disciplinovanost birača iz prigradskih opština koji, kako kaže, radije koriste svoje biračko pravo.

Kako je dodao, u zadnjih pet ili šest izbornih ciklusa CeSID registruje skoro iste nepravilnosti, koje su, prema njegovim rečima, najviše produkt neprofesionalne izborne administracije.

Na ovim izborima su, kako kaže, zabeleženi i slučajevi duplih spiskova i fotografisanje biračkih listića.

"Većina tih nepravilnosti su već evidentirane, tako da to nije nešto što je nepoznato Gradskoj izbornoj komisiji", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: