Jeremić: Rešenje je "nokaut vlasti"

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio da procesom srastanja države i organizovanog kriminala "lično upravlja" predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2018.

10:45

Jeremić: Rešenje je

Prema njegovim rečima, Vučić to radi uz pomoć svog brata i najbližih saradnika, koji su se uključili u najopasnije kriminalne strukture.

"Ako dozvolimo da se taj proces okonča, u Srbiji će banditi bliski vlasti više ne samo pljačkati i pretiti, već početi i da ubijaju, kao što je to danas slučaj u Kosovskoj Mitrovici. Oni misle da su nedodirljivi, zaneli su se i počeli da šire svoje aktivnosti u medjunarodnu sferu, nesvesni posledica", rekao je Jeremić u intervjuu listu "Danas".

Jeremić je istakao da se tome mora stati na put, a najbrži način za to je "nokaut vlasti" na izborima 4. marta, nakon kojih će zakonomerno uslediti urušavanje vlasti u celoj Srbiji.

Predsednik Narodne stranke je naveo da je prošle nedelje "u svetu eksplodirala diplomatska bomba", koju vlast svim silama pokušava da sakrije od domaće javnosti - to da je Srbija dospela na zvaničnu listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje medjunarodnog terorizma.

"Takvih je samo devet zemalja na svetu, poput Iraka, Sirije i Jemena", rekao je Jeremić.

Upitan o posledicama stavljanja Srbije na tu listu, Jeremić je odgovorio da to znači da je u toku medjunarodna istraga.

"Bojim se da će ona dovesti do trgovaca oružjem bliskih vlasti, kao i projekta 'Beograd na vodi', koji se finansira uz korišćenje sumnjivih kanala sa Bliskog istoka. Ako se to dogodi, uslediće oštre medjunarodne mere prema srpskom bankarskom sistemu, kao i pritisci, sankcije i sve ostalo. To bi imalo nesagledive posledice po našu privredu i ugled u svetu", rekao je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: