Brnabićeva: Prilika da se od Mej čuje stav o Balkanu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će danas u Londonu imati "dobru priliku" da od britanske premijerke Tereze Mej čuje njen stav o Zapadnom Balkanu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2018.

07:46

Brnabićeva: Prilika da se od Mej čuje stav o Balkanu
Foto: EPA/ Oliver Hoslet

Brnabić, koja će u Londonu učestvovati na Investicionom samitu Zapadnog Balkana i prisustvovati prijemu, koji će za premijere Zapadnog Balkana organizovati britanska premijerka, kaže za RTS da je to dobra prilika da se upoznaju.

"U ovom trenutku dobra je prilika da se upoznamo, dobra je prilika i da od Tereze Mej čujem o njenom gledištu na Zapadni Balkan, i vidim kako se to uklapa u našu dalju strategiju, ali svakako tu postoji mnogo potencijala za bolju saradnju izmedju Srbije i Velike Britanije", rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je juče popodne u London, gde će danas učestvovati na Investicionom samitu Zapadnog Balkana koji organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Premijerka će učestvovati na panelu premijera Zapadnog Balkana na kojem će govoriti o prioritetima Srbije, viziji i značaju regionalne saradnje, kao i značajnim regionalnim projektima.

Učestvovaće i na panelu o povezivanju u regionu, gde će govoriti o digitalnoj agendi za region Zapadnog Balkana, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ona će, takođe, predstaviti mogućnosti i povoljnosti ulaganja u Srbiji.

Tokom učešća na samitu, planiran je sastanak Brnabić sa predsednikom EBRD-a, Sumom Čakrabartijem i v.d. zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, Metju Palmerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: