FR: Osujećena sva napada - na sportski objekat i vojsku

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb izjavio je da su od 1. januara u Francuskoj osujećena dva planirana napada.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.02.2018.

12:00

FR: Osujećena sva napada - na sportski objekat i vojsku
Foto: Gettyimages

Kako je naveo - jedan na "veliki sportski objekat" i drugi na pripadnike vojne operacije "Santinel".

"Od 1. januara smo osujetili planove za dva napada, koji još nisu bili u potpunosti razrađeni, ali je izvestan broj ljudi nameravao da izvede napade", rekao je Kolomb francuskom radiju Erop 1.

Kako je ministar precizirao, ti planovi su osujećeni na jugu i zapadu zemlje, a osobe koje su planirale napade sada su u rukama vlasti.

"Na meti planiranog napada bili su mladi", napomenuo je Kolomb, govoreći o planu za napad na, kako je naveo, "veliki sportski objekat".

On je upozorio da "pretnja i dalje postoji" i da iz borbe protiv terorizma "Francuska nije izašla, već će to trajati više godina".

Kolomb je francuskom radiju rekao i da su tri džamije danas zatvorene u Francuskoj "jer je tamo propovedan terorizam", a reč je o džamijama u Eks-an-Provansu, Sartruvilu i Marseju.

Prema podacima koje je ministar izneo početkom januara, u Francuskoj je 2017. godine osujećeno 20 napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: