Ivanka Tramp: Maksimalan pritisak na Severnu Koreju

Ćerka Donalda Trampa, Ivanka, koja je u poseti zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu, zalaže se za pristup maksimalnog pritiska prema Severnoj Koreji.

Izvor: B92

Subota, 24.02.2018.

11:18

Ivanka Tramp: Maksimalan pritisak na Severnu Koreju
Foto: Tanjug/AP

Ona je predvodnica američke delegacije, koja je u poseti Južnoj Koreji zbog zatvaranja zimskih Olimpijskih igara, navodi AP.

Južnokorejski predsednik Mun Dže In rekao je Ivanki Tramp da bi zimske Olimpijske igre trebalo iskoristiti za novi pristup ka denuklearizaciji Korejskog poloustrva.

Na sastanku koji se održao u petak uveče u predsedničkoj palati u Južnoj Koreji, Trampova je iza zatvorenih vrata navodno rekla Munu da bi razgovori o denuklearizaciji kao i dijalog izmedju Severne i Južne Koreje trebalo da se odvijaju paralelno.

Administracija američkog predsednika takodje je u petak najavila nove sankcije Severnoj Koreji, a američki zvaničnici su naglasili da je Tramp razgovarao sa Munom pre nego što je objavio nove sankcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: