Nastavnik: "Plašim se da ću promašiti i upucati đaka"

Karl Donelsen je nastavnik u jednoj školi u Koloradu, nosi pištolj i spreman je da puca ako u njegovoj školi dođe do incidenta.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 24.02.2018.

09:29

Nastavnik:
screenshot/BBC

Ipak, kako kaže, najveći stah je da će promašiti i pogoditi nedužnog đaka.

Predsednik SAD Donald Tramp pre nekoliko dana poručio je da bi nastavnicima trebalo dati oružje kako bi se sprečila pucnjava po školama. Izajava je usledila posle nekoliko dana protesta koji su organizovani nakon pucnjave u školi na Floridi u kojoj je ubijeno 17 osoba.

Tramp se u sredu sastao sa učenicima škole sa Floride. Razgovarajući sa njima, predložio je da se nastavnicima da oružje kako bi mogli preventivno da deluje.

Donelsen u svojoj kaubojskoj čizmi nosi “glok“, kaže da bi u slučaju pucnjave odmah škola bila blokirana, a on bi krenuo ka napadaču.

Na pitanje da li je spreman da ukoliko susretne napadača donese odluku koja se tiče života ili smrti, Donelsen kaže da jeste, prenosi BBC.

“Mogu li da promašim? Da, verovatno, ali da li biste radije hteli da imate ubijeno 50 dece ili jedno. Naša zajednica želi da učenici budu bezbedni. Ne možemo da priuštimo čuvare, obezbeđenje, a ako su nastavnici voljni i prođu trening, mislim da bi trebalo da imaju mogućnost da im pomognu“, rekao je on.

Guverner Floride Rik Skot inače najavio je planove za postavljanje većeg broja naoružanih čuvara u škole kao i mere za teže dobijanje oružja za mlade i osobe sa mentalnim bolestima.

Kako navodi AP, iako su neki uputili kritike da ove mere nisu dovoljne, one su značajne za Floridu, državu koja nije donela nikakvu vrstu kontrole oružja otkako su Republikanci preuzeli kontrolu u lokalnoj vladi te američke države.

Skot je na pres konferenciji u Talahasiju predložio da se zabrani prodaja oružja svakome mlađem od 21 godine, kao i da seu svakoj školi postavi obučeni pripadnik policije a da u većim školama po jedan bude raspoređen na svakih 1.000 učenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: