Junker: Bilo bi dobro da sam britanski premijer, ali nisam

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker našalio se na račun nesigurnosti Velike Britanije o budućim odnosima s Evropskom unijom.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

16:45

Junker: Bilo bi dobro da sam britanski premijer, ali nisam
Foto: Tanjug/AP

On je rekao da bi bilo dobro za Britance da im je on premijer.

Junker je odgovorio na pitanje novinara u Briselu o sastanku britanske premijerke Tereze Mej s njenim ministrima juče kod Londona na kojem su britanski zvaničnici razgovarali o budućim odnosima sa EU posle istupanja iz njenog članstva (Bregzit).

"Nisam britanski premijer. Bilo bi dobro da jesam, ali nisam", rekao je Junker sa osmehom po dolasku u Brisel na sastanak EU o Bregzitu.

"Komentarisaću rezultate sastanka britanske premijerke kada budem dobio tačan zaključak tog razgovora", rekao je Junker novinarima na engleskom i dodao potom na francuskom da je na britanskoj vladi i parlamentu da odgovore na sva pitanja koja se postavljaju u njihovoj zemlji.

Kako je danas saopšteno u Londonu, Tereza Mej će 2. marta predstaviti svoju viziju partnerstva sa EU posle Bregzita, koji treba da počne 29. marta 2019, tačno dve godine od pokretanja postupka izlaska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: