Snimci dokaz, sela Rohindža sravnjena sa zemljom FOTO

Međunarodna organizacija Hjuman rajts voč objavila satelitske snimke desetina uništenih sela muslimanske manjine Rohindža na istoku Mjanmara.

Izvor: Beta/AFP

Petak, 23.02.2018.

09:38

Snimci dokaz, sela Rohindža sravnjena sa zemljom FOTO
Foto: Getty Images

"Mnoga ova sela bila su poprište zverstava protiv Rohindža i trebalo bi da budu očuvana da bi eksperti, koje imenuju Ujedinjene nacije, mogu da istraže ove zločine", rekao je Bred Adams, direktor HRW-a za Aziju.

Na snimcima se vidi da je najmanje 55 sela prerovano buldožerima u državi Rakine, u okolini Maungdoa, grada koji važi za epicentar nasilja protiv Rohindža.

Ujedinjene nacije su više puta osudile "etničko čišćenje" u Mjanmaru odakle je bežeći od sukoba u susedni Bangladeš izbeglo skoro 700.000 pripadnika muslimanske manjine Rohindža.

Vlasti Mjanmara su optužile Rohindže da sami pale svoje kuće.

Rohindže su decenijama žrtve diskriminacije i gonjenja u budistički većinskom Mjanmaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: