Nakon Vučića i Kolinda prima udruženja nestalih

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primiće danas u Zagrebu predstavnike udruženja nestalih iz Srbije, saopšteno je iz njenog kabineta.

Izvor: Beta

Petak, 23.02.2018.

09:36

Nakon Vučića i Kolinda prima udruženja nestalih
Foto: Getty Images

Sastanak počinje u 13.15 i nisu predviđene izjave za novinare, već samo saopštenje.

Ovaj sastanak organizovan je nekoliko dana pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Beograd razgovarao s predstavnicima hrvatskih udruženja nestalih branitelja.

Vučić je tada članovima porodica nestalih tokom rata u Hrvatskoj rekao da će "državni organi Srbije učiniti sve da se ostvari vidljiv napredak u pronalaženju nestalih i rasvetljavanju njihovih sudbina".

"Nakon što je saslušao sa kakvim se sve problemima susreću u pronalaženju svojih sinova, očeva, braće i drugih članova porodica, predsednik Vučić je rekao da će državni organi Srbije učiniti sve da se izađe u susret članovima porodica nestalih lica iz Hrvatske i da se ostvari vidljiv napredak u pronalaženju nestalih i rasvetljavanju njihovih sudbina, iako je to mnogo teže raditi kad nas od sukoba deli više od dve decenije", saopšteno je iz njegovog kabineta.

Predstavnica hrvatskih udruženja Ljiljana Alvir rekla je novinarima da je Vučić najavio da će "kao komandant oružanih snaga izvršiti potpuni uticaj na Vojsku (Srbije) da preda sve što može predati" iz arhiva koji mogu da doprinesu potrazi za nestalima.

Hrvatska još traga za 1.945 nestalih i smrtno stradalih tokom rata u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: