CG: Napadač se nije razneo, bomba slučajno eksplodirala

Crnogorska policija saopštila da se Dalibor Jauković, koji je juče bacio bombu na ambasadu SAD nije razneo bombom nakon toga, već je ona slučajno aktivirana.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

07:07

CG: Napadač se nije razneo, bomba slučajno eksplodirala
Tanjug/AP/Risto Božoviæ

Prema najnovijim podacima koje prenose podgorički mediji, službenici Centra bezbednosti Podgorica pretresaju više lokacija osoba koje su bile povezane sa Jaukovićem. Kako je rečeno "Vijestima", policija pretresa ove lokacije u cilju razjašnjenja svih okolnosti ovog slučaja.

Identitet Jaukovića ranije je potvrdio njegov brat.

Ambasada SAD sinoć je saopštila da nema indicija da je napad deo neke produžene pretnje, kao i da se istraga motiva navodnog napadača nastavlja.

Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalističke policije Enis Baković je na pres konferenciji rekao da se u saradnji sa FBI vrši provera naloga na društvenim mrežama koje je Jauković koristio, kao i da policija preduzima mere u proveri da li je Jauković radio sam ili je imao saučesnike, kao i koji su motivi njegovog napada.

Podsetimo, Jauković je u noći između srede i četvrtka bacio bombu ka ambasadi SAD u Podgorici, a potom se drugom razneo, preneli su mediji i policija. Njegov identitet ubrzo je utvrđen, kao i to da je rođen u Kraljevu i da je 1999. od Slobodana Miloševića dobio medalju za zasluge u Vojsci Jugoslavije.

Međutim, policija je nakon početka istrage i izvršenog uviđaja saopštila da se Jauković nije namerno razneo bombom, već se pretpostavlja da je eksplozivna naprava slučajno aktivirana, pre vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: