Istraga o snimanju urednika “Južnih vesti” i dalje stoji

Skoro godinu dana je prošlo otkako je glavni urednik “Južnih vesti” Predrag Blagojević prijavio da ga je nepoznati muškarac snimao iz automobila u centru Niša.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

15:44

Istraga o snimanju urednika “Južnih vesti” i dalje stoji
Ilustracija: Thinkstock

Iz Osnovnog javnog tužilaštva za “Južne vesti” kažu da se istraga nije makla dalje od početka.

Kako navode, još je nepoznat identitet vlasnik automobila "golf 5", registracija NI 094 ŽČ iz kojeg je Blagojević sniman, niti je poznat identitet osobe koja je bila za kamerom.

Osim toga, oni navode da iz niške policije mesecima ne stižu izveštaji u vezi sa ovim slučajem.

“Poslednji izveštaj Policijske uprave u Nišu, po zahtevu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu dostavljen je 17. jula 2017. godine, a u navedenom izveštaju se ne ukazuje na identitet lica koje je snimalo Predraga Blagojevića dana 21. marta 2017. Godine”, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Dodaju i da je “postupanje policije po zahtevu Tužilaštva i dalje u toku”.

"Južne vesti" ističu da Policijska uprava u Nišu i MUP već mesecima odbijaju da odgovore na pitanja novinara o tome šta su tačno preduzeli kako bi otkrili ko je vlasnik automobila i ko je te večeri njime upravljao, ali i da komentarišu tvrdnje Osnovnog tužilaštva da su mesecima odbijali da odgovaraju i na njihove "urgencije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: