Mirko je godinu dana u komi, pomozimo mu da ode u Nemačku

Mladić sa Novog Beograda Mirko Palčić (26) teško je povređen na skijanju pre nešto više od godinu dana i od tada se nalazi u komi.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

15:15

Mirko je godinu dana u komi, pomozimo mu da ode u Nemačku

Njegova devojka Ana Giba statusom na društvenim mrežama ponovo je skrenula pažnju na njega i pokrenula akciju prikupljanja novca da se Palčić pošalje na lečenje u Nemačku.

Nesreća se dogodila 14. februara prošle godine kada je Palčić pao na skijanju i zadobio teške povrede mozga

“Prevezli su ga helikopterom u katastrofalnom stanju... Dva puta su ga lekari oživljavali. Posle toga nisu mu davali ni promil šanse da preživi. Međutim, izvukao se, napredovao i počeo da daje vitalne znake. Sada diše u potpunosti sam“, kaže Giba za B92.net.

Prema njenim rečima, srpski lekari su uradili sve što je u njihovoj moći, ali je problem u tome što u Srbiji ne postoji centar koji se bavi komatoznim pacijentima.

“Ovde nije moguće pružiti mu negu kakva mu je potrebna. Iz tog razloga smo odlučili da ga odvedemo u Nemačku u kliniku koja je zainteresovana za njegov slučaj i voljni su da ukažu pomoć. Lečenje je skupo, pa bih zamolila svakoga ko je u u mogućnosti da pomogne”, dodaje ona.

Reč je o Burgau klinici koja se nalazi između Minhena i Štutgarta.

Mirku Palčiću možete pomoći na sledeći način:

Svrha uplate: HUMANITARNA POMOĆ
Korisnik: Humanitarna organizacija DEČJE SRCE
Šifra uplate: 189 (fizička lica) 263 (pravna lica) 899 (kod devizne uplate)
Dinarski račun: 250135000012510036
Devizni račun (evri): 250135000016418069

Osim toga, humanitarna aukcija vina biće održana 3. marta u Beogradu. Opširnije o tome - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: