Još sutra u plusu i onda počinje "debeli minus"

Temperature u našoj zemlji još sutra će biti u plusu, a već od nedelje očekuje nas već najavljeni ledeni talas iz Sibira, kada će temperature ostati ispod nule.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

13:25

Još sutra u plusu i onda počinje

RHMZ već je u prethodnim danima upozorio na ledni talas koji nam stiže i koji bi, prema prognostičarima, trebalo da traje do početka marta. Cela zemlja, osim Šumadije, Pomoravlja i Zapadne Srbije, nalaze se u crvenoj zoni meteo-alarma.

"S obzirom na intenzitet i vreme trajanja, prognozira se veoma opasna vremenska pojava. Budite veoma obazrivi i pratite zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena", navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U minus ulazimo u nedelju, kada ćemo imati jutarnje temperature koje se kreću od minus pet i minus devet, u većini krajeva, izuzev planinskih predela, dok će se dnevne kretati od minus dva do minus 11, koliko se predviđa da će biti u ponedeljak na Zlatiboru.

Takođe, očekuje se i sneg i formiranje snežnog pokrivača. Očekivana visina snega je od 5 do 10 cm na severu, od 10 do 20 cm u ostalim predelima, a na planinama lokalno i više.

Ledeni talas iz Sibira trajaće, kako je ranije saopšteno, sve do 1. marta.

Slične vremenske prilike predviđaju se i za ostatak Evrope, a u Britaniji su čak taj talas hladnog vazduha, koji dolazi iz Sibira, nazvali "Zver sa istoka".

Podsetimo, susedna Hrvatska i BiH već dva dana su u pojedinim delovima zavejane. U Hrvatskoj ne radi ni nekoliko škola, a u akciju čišćenja puteva uključila se i vojska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: