DSS: Uvesti estetski kriterijum za novogradnju

Predsednik DSS Miloš Jovanović navodi da se ta stranka zalaže za očuvanje i zaštitu arhitektonskog nasledja i uvodjenja estetskog kriterijuma za novogradnju.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

15:53

DSS: Uvesti estetski kriterijum za novogradnju

"Kako bi ovaj grad bio lepši, a ne ružniji, naša ideja je da se i Narodna biblioteka na Kosančićevom vencu, koja je porušena u nemačkom bombardovanju 1941. godine, podigne u onom obliku u kakvom je nekada i bila", rekao je Jovanović, a saopštio DSS.

On je dodao da DSS želi da zgrada Narodne biblioteke ima dvostruku namenu, prvo memorijalnu, da se taj zločin ne zaboravi, a drugo kulturnu, jer je jako važno da na mestu gde je kultura trebalo da se uništi, da ona i dalje živi.

Izbori u Beogradu biće održani 4. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: