"Sude mladima zbog stava, a Ivanović, Savamala, jelka..."

Lista okupljena oko DS i lista oko Dragana Đilasa održale su ispred Prekršajnog suda u Beogradu skup podrške članovima pokreta "Protiv diktature".

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

11:17

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Podsećamo, članovi pokreta “Protiv diktature“ optuženi su za navodno organizovanje protesta posle pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Kandidat za gradonačelnika sa liste "Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni" Dragan Šutanovac je rekao novinarima da skup predstavlja podršku mladosti koja je odlučila da ostane i da se bori za Srbiju.

"Danas se sudi mladim ljudima koji su se drznuli da iznesu svoj stav u zemlji u kojoj se ne zna ko je ubio Olivera Ivanovića, ko je rušio u Savamali, ko preplaćuje novogodišnje jelke", kazao je Šutanovac i pozvao sve građane da 4. marta "oslobode Srbiju od straha".

Prva na listi "Da oslobodimo Beograd" Vesna Rakić Vodinelić je ocenila da je u Srbiji pravosuđe zloupotrebljeno, kao i da je stavljeno u još podređeniji položaj nakon amandmana na novi Ustav Srbije, koje je predložilo Ministarstvo pravde.
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković i kandidat na listi "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" je istakao da, ukoliko im građani ukažu poverenje na izborima, neće moći da se pitaju u Srbiji oni ljdi koji su odgovorni za to što studenti koji su tražili fer i poštene izbore idu na sud.

"Ovo je sramota, ali istovremeno pokazuje da građani neće da odustanu, već da će biti sve jači", rekao je Janković.

Kandidatkinja sa liste okupljene oko Dragana Đilasa Tijana Hegić, protiv koje je podneta prekršajna prijava zbog navodnog organizovanja protesta, kazala je da oni neće odustati.
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ
"Nas čekaju izbori, a ova vlast klimavo stoji na njima i mi smo sigurni da će pokušati malverzacije koje su činili i kad su bili predsednički izbori. Zato im poručujem da se potrude da to ne rade jer ono što se desilo u aprilu, desiće se i u martu ove godine", rekla je Tijana Hegić.

Skupu podrške prisustvovali su i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas, lider Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednici Levice Srbije i Pokreta za preokret Borko Stefanović i Janko Veselinović, funkcioner Demokratske stranke Balša Božović i predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Predstavnici liste "Šta radite bre – Marko Bastać" prisustvovali su skupu podrške, a kandidat za gradskog odbornika na te listi Uroš Marković je kazao da "Beograd nije slobodan grad, a najbolji dokaz za to su saslušanja koja se po političkoj direktivi sprovode u Prekršajnom sudu".

"Očito je da ova vlast pokušava na mala vrata da vrati verbalni delikt . Nemamo pravo da to ćutke posmatramo. Mi kandidati za odbornike sa liste 'Šta radite bre - Marko Bastać' nećemo da ćutimo“, rekao je Marković, a saopštila lista "Šta radite bre".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: