Trampova nesvakidašnja ideja o rešavanju pucanja u školama

Američki predsednik sastao se u sredu sa učenicima škole u Floridi koji su preživeli prošlonedeljnu pucnjavu i tom prilikom izneo kontraverzan predlog.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

07:28

Trampova nesvakidašnja ideja o rešavanju pucanja u školama
Foto: Tanjug/ AP /Carolyn Kaster

Podsetimo, nakon masakra u školi u Floridi u kom je 19-godišnjak ubio 17 osoba i ranio više nih, američka javnost digla se na noge sa zahtevom da se konačno učini nešto po pitanju kontrole oružja, koje se u Americi može nabaviti poprilično lako.

Srednjoškolci širom zemlje planiraju veliki marš povodom toga u Vašingtonu a brojne javne ličnosti su donirale novac kako bi se taj marš i organizovao.

Američki predsednik Donald Tramp, od koga je zatraženo da urgira za kontrolu naoružanja, kasno sinoć sastao se sa grupom srednjoškolaca koji su preživeli pucanje u školi u Floridi, i tom prilikom im je, kako rešenje, ponudio nesvakidašnji predlog. On je naime rekao da bi naoružavanje nastavnika moglo da pomogne u sprečavanju masakra.

"Kada biste imali nastavnika koji je vešt i obučen sa oružjem, to bi moglo da okonča napad vrlo brzo", kazao je američki predsednik, priznajući da bi takva ideja izazvala kontroverze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: