VICE o "Belom": Koliko matičaru treba da vam promeni ime

Lista Ljubiše Preletačevića Belog ipak će se naći na glasačkim listićima za beogradske izbore, a našla se u žiži zbog toga što se pojavio "pravi" Preletačević.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

16:15

VICE o
Foto: B92

Činjenica da je lista dobila ime po imaginarnom liku koga tumači Luka Maksimović dovela je do žalbe i poništavanja liste, ali se sve preokrenulo kada se pojavio mladić koji je dao saglasnost da lista bude "nazvana po njemu" i koji je ličnom kartom i potpisanom izjavom kod notara dokazao da je zaista Ljubiša Preletačević Beli.

Ono što je izazvalo podjednaku pažnju na društvenim mrežama jeste datum na njegovoj ličnoj karti, koja je, slučajno ili ne,izdata 21. februara, odnosno praktično u roku od 24 časa kada je lista osporena.

Slika lične karte proširila se mrežama sa pitanjem - kako je moguće da se lična karta "izda tako brzo"?

Novinari VICE-a su se raspitali kod matičara i došli do inormacije da se na neke od potrebnih papira čeka i do tri nedelje, a opširnije pročitajte u njihovom tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: