Autobus protiv Bregzita zaglavio se prvog dana turneje

Autobus koji je, u okviru kampanje protiv Bregzita, počeo osmodnevnu turneju po Velikoj Britaniji, prvog dana je bio primoran da krene "u rikverc".

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.02.2018.

22:05

Autobus protiv Bregzita zaglavio se prvog dana turneje
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Taj autobus se zaglavio u uskoj sporednoj ulici u centru Londona.

Zagovornici ostanka Britanije u EU krenuli su danas ispred zgrade britanskog parlamenta na turneju velikim, crvenim autobusom, kao simbolom protivljenja planiranom izlasku zemlje iz Unije, prenosi Rojters.

Međutim, autobus - s natpisom "Bregzit će koštati dve milijarde funti nedeljno" - suočio se s poteškoćom na samom početku puta, zaglaviviši se u pokušaju da se spusti niz uličicu u centralnoj Vestminsterskoj četvrti.

Kako je planirano, autobus treba da, tokom osmodnevne turneje, obiđe 33 lokacije u zemlji.

Protivnici Bregzita pokušavaju da spreče istupanje zemlje iz EU, čiji je krajnji rok mart 2019, premda ankete ne pokazuju da građani imaju veliku želju za predomišljanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: