Rusi sa američke optužnice upozoreni da ne putuju

Zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov upozorio ruske državljane koji se nalaze na spisku specijalnog američkog tužioca da ne putuju u inostranstvo.

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

13:12

Rusi sa američke optužnice upozoreni da ne putuju
Ilustracija: Thinkstock

"Zbog nedavno objavljenog spiska postavlja se pitanje da li je mudro za ruske državljane koji bi mogli da budu suočeni s optužbama američkih agencija da napuste zemlju", rekao je Rjabkov, prenosi ruska agencija Tass.

On je rekao da je spisak zemalja koje imaju ugovore o izručenju sa SAD dostupan na vebsajtu Stejt departmenta, a link je objavljen i na vebsajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Rjabkov je dodao, međutim, da čak i kad nema takvog sporazuma nema garancije za ruske građane.

"Često smo videli da američke agencije ne oklevaju da otmu naše državlajne ako za njih imaju pitanja. Zato je to vrlo ozbiljna stvar i svako treba da proceni situaciju za sebe pre odlaska u inostranstvo", rekao je Rjabkov.

Američko Ministarstvo pravde je 16. februara podiglo optužnice protiv 13 pojedinaca i tri organizacije iz Rusije zbog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Specijalni tužilac Robert Muler je podneo optužnicu protiv biznismena bliskog ruskom predsedniku Vladimiru Putinu biznismena i još 12 članova Agencije za istraživanje interneta u Sankt Peterburgu, za koju Vašington tvrdi da su učetvovali u naporima da podriju veru Amerikanaca u politički sistem zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: