Ko kome i koliko donira za izbore u Beogradu

Košarkašica Fenerbahčea i srpska reprezentativka Ana Dabović donirala 900.000 dinara za kampanju bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa, "piše Blic".

Izvor: Blic, Tanjug

Sreda, 21.02.2018.

07:30

Ko kome i koliko donira za izbore u Beogradu
Ilustracija: Thinkstock

Osim novca, koji je uplatila Dabovićeva, Đilas je za kampanju dobio prilog od 9,5 miliona dinara od kompanije Multikom grup, koja je u njegovom vlasništvu.

Sudeći po podacima sa sajta GG Dragan Đilas - Beograd odllučuje, ljudi pobeđuju, to su jedine dve donacije veće od prosečne plate u Srbiji koje su legle na račun liste bivšeg gradonačelnika.

"Mi sve donacije objavljujemo na sajtu u skladu sa zakonom. Nećemo davati novac socijalnim slučajevima da nam oni uplaćuju priloge. Nas doniraju oni koji to žele", navodi za "Blic" Đilas.

Od početka kampanje u Beogradu na račun demokrata leglo je 39 donacija u ukupnom iznosu od 4,7 miliona dinara. Među donatorima su uglavnom funkcioneri stranke, a najveći iznos je 200.000 dinara koliko su uplatili Dragan Šutanovac i njegov zamenik u stranci Goran Ćirić. Istu sumu donirali su i još neki funkcioneri stranke.

Na sajtovima njihovih koalicionih partnera SDS i Nove stranke nema podataka o prilozima.

Daleko niže donacije legle su na račune drugih partija. Tako je DSS dobio svega 300.000, i to po 100.000 od preduzeća Hidro-gea, Tomić SZRT i Biljana Tomić PR.

Od DSS više priloga uplaćeno je na račun Pokreta za obnovu kraljevine Srbije, koji je do sada sakupio 367.700 dinara, a u SPS je za "Blic" rečeno da nisu imali donacije.

Glavni rival DS-a, SNS do sada na sajtu nije objavila da je za beogradske izbore dobila bilo kakav prilog. To, međutim, ne znači da ga nema jer stranke po zakonu nisu u obavezi da objavljuju podatke ukoliko donacije nisu veće od prosečne plate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: