Komunisti odbacili odluku GIK-a, nastavljaju kampanju

Nova komunističke partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) odbacile su odluku GIK-a o odbacivanju njihove izborne liste.

Izvor: Beta

Utorak, 20.02.2018.

00:44

Komunisti odbacili odluku GIK-a, nastavljaju kampanju
Ilustracija: Thinkstock

Kako navode, lista "Komunisti za Beograd NKPJ-SKOJ" nastavljaju predizbornu kampanju za gradske izbore 4. marta.

NKPJ i SKOJ "najoštrije protestuju protiv sramne odluke" GIK u Beogradu da iz formalnih raloga koje one ne prihvataju, odbije verifikaciju njihove liste, i time ih diskvalifikuje sa izbora za odbornike Skupštine grada Beograda.

Te dve organizacije tu odluku ocenjuju kao diskriminatorsku i nepravednu, i "ističu da se iza njenog donošenja krije strah od uspeha komunističke liste" na lokalnim izborima u Beogradu.

NKPJ i SKOJ koje kažu da nastavljaju predizbornu kampanju, a članstvo i simpatizere pozivaju da na izborima u nedelju, 4. marta, "na glasačkom listiću dodaju broj 25 i upišu ime liste 'Komunisti za Beograd - NKPJ-SKOJ' ", i da zatim zaokruže taj redni broj.

Glsači će time, piše u saopštenju, podržati "jedinu listu koja se bori protiv eksploatacije, za socijalizam" i istovremeno izraziti "protest protiv odluke GIK-a o eliminaciji komunističke liste".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: