"Evo joj Haradinajev ratni dnevnik, nek ga nosi u Brisel"

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji pozvalo je premijierku Anu Brnabić da obiđe Spomen-sobu “Kosmetske žrtve”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2018.

17:06

Foto: EPA / Aldrin Xhemaj

Kako navode, Brnabićeva bi trebalo da Spomen-sobu “Kosmetske žrtve” poseti pre odlaska u Brisel.

Predsednik tog udruženja Simo Spasić kazao je da premijerki želi da uruči ratni dnevnik nekadašnjeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova, a sadašnjeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, u kome je on, kako se navodi, opisivao "svako ubistvo civila, vojnika, policajaca i lojalnih Albanaca".

"Porodicama žrtava je teško kada gledaju Haradinaja i Tačija u Briselu i pitamo se zašto Srbija toliko žuri sa dijalogom i ne sačeka da Specijalni sud za zločine Oslobodilačke vojske Kosova optuži i osudi komandante terorističke OVK", naveo je Spasić u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: