Brnabić o belgijskom novinaru: Mediji u Srbiji slobodni

Govoreći o slučaju belgijskog novinara kome, kako tvrde "Reporteri bez granica" preti proterivanje iz Srbije, premijerka rekla da nije upoznata s tim slučajem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2018.

14:44

Brnabić o belgijskom novinaru: Mediji u Srbiji slobodni
Foto: Tanjug, Tanja Valiæ

Ana Brnabić je da još nema dovoljno informacija o novinaru Filipu Bertinšanu, ali da stoji iza toga da su mediji u Srbiji slobodni.

"Ako postoji takva indicija, sigurna sam da je bazirana na činjenicama i mislim da Srbija ima ozbiljne institucije i nadam se da svaka radi svoj posao", rekla je Brnabić novinarima, uz napomenu da se sa tim slučajem upoznala jutros iz medija.

Belgijski novinar je, kako su danas saopštili "Reporteri bez granica" na meti pretnji proterivanjem iz Srbije pod obražloženjem da predstavlja "pretnju javnom redu i nacionalnoj sigurnosti".

Zbog tog slučaja reagovala su i udruženja novinara, nezavisno udruženje novinara Srbije, Udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: