Svađa nemačkog političara i turske delegacije u Minhenu

Na Konferenciji o bezbednosti u Minhenu izbila je svađa između nemačkog poslanika turskog porekla Džema Ozdemira i turske delegacije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.02.2018.

18:06

Svađa nemačkog političara i turske delegacije u Minhenu
EPA-EFE/TILL RIMMELE

Nakon toga je Ozdemiru dodeljena policijska pratnja.

Ozdemir je novinarima po povratku u Berlin rekao da su ga telohranitelji turske delegacije "nervozno gledali" i upirali prstima u njega.

"Policija mi je rekla da postoji problem sa turskim obezbeđenjem, da su rekli da sam terorista ili član terorističke organizacije", rekao je Ozdemir, prenosi Rojters.

Minhenska policija saopštila je da je više osoba dobilo policijsku pratnju, uključujući i Ozdemira, ali da ne mogu da potvrde šta je turska delegacija rekla o političaru.

Novine "Velt am zontag" navode da je turska delegacija bila u istom hotelu kao i Ozdemir.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu demantovao je Ozdemirove navode, rekavši da on želi da naruši tursko-nemačke odnose.

On je naglasio da je pitao tursko obezbeđenje na Konferenciji da li je bilo ko identifikovan kao mogući terorista, a da su mu oni rekli da nije bilo takvih osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: