"Šta radite bre":Koncert violinistkinje kao odgovor na kič

Grupa građana "Šta radite bre – Marko Bastać" saopštila je da je organizovala u Knez Mihailovoj ulici koncert violinistkinje Milene Levajac.

Izvor: Beta

Nedelja, 18.02.2018.

14:20

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Kako su naveli, to je odgovor na "sveprisutni kič i šund u prestonici koji promoviše aktuelna gradska vlast".

Nosilac liste "Šta radite bre" na gradskim izborima Marko Bastać rekao je da svaka gradska vlast tek kada ode "prizna da kulturu baš i ne razume, a da je trenutna vlast apsolutni šampion u tom pogledu jer od Beograda prave prestonicu kiča i mesto jeftinog provoda".

"Najbolji dokaz za to je novogodišnji koncert Ace Lukasa, čoveka koji je zajedno sa svojim partnerima ugasio najstariji sportski list na Balkanu – list Sport, čoveka koji je fizički napao novinare, čoveka koji je i na sudu priznao da je nasilnik. E taj Lukas je plaćen našim parama da zabavlja turiste i viče na sve nas sa bine pored naše skupštine", kazao je Bastać a navodi se u saopštenju.

Kako je dodao, tu nije kraj, on je ovih dana na predizbornoj turneji po beogradskim opštinama i promoviše "svog ortaka, skrivenog kandidata za gradonačelnika Malog".

"Da bismo to promenili neophodno je da menjamo ružičasti sistem vrednosti oslonjen na prostotu i kič. Zato mi danas našim sugrađanima poklanjamo koncert violinistkinje Milene Levajac uz nastup plesača", kazao je Bastać.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: