Žestok sukob policije i antifašista u Italiji FOTO

U sukobima italijanske policije i nekoliko stotina antifašističkih demonstranata u Bolonji povređeno je sedam osoba, saopštila je policija.

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

14:15

Žestok sukob policije i antifašista u Italiji FOTO
Foto: Tanjug, AP

Do sukoba je došlo kada su demonstranti pokušali da onemoguće održavanje planiranog skupa krajnje desničarske partije Nova snaga (Forza nuova) Roberta Fiorea, prenosi agencija Ansa.

Policija je koristila suzavac, vodene topove i pendreke kako bi sprečila demonstrante da probiju kordon i tom prilikom je povređeno šest demonstranata i jedan policajac.

Lider Nove snage uspeo je da se obrati malom broju pristalica iza transparenta "Italija Italijanima", navodi AP i dodaje da je Fiore govorio pred nekoliko desetina ljudi.

Protesti, u organizaciji sindikata i društvenih aktivista, usledili su zbog bojazni od oživljavanja neofašističkih osećanja u Italiji pred parlamentarne izbore.

Serija antifašističkih proteta prošlog vikenda organizovana je širom Italije zbog rasističkog napada na afričke migrante u gradu Mačerati, gde je muškarac vatrenim oružjem ranio šest Afrikanaca.

U Italiji će 4. marta biti održani parlamentarni izbori, a kampanju su obeležile sve veće tenzije zbog prisustva migranata. Njihov broj u Italiji povećan je prethodnih par godina za nekoliko stotina hiljada, a mnogi od njih su došli iz Afrike.
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: