Obradović: Vlast vrši izdaju KiM; Spasić: Sram vas bilo

Narodni pokret 1389 organizovao je skup povodom deset godina jednostranog proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine.

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

22:01

Obradović: Vlast vrši izdaju KiM; Spasić: Sram vas bilo
Spasiæ sa ministrom Ružiæem (FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg)

Sa protesta je poručeno da taj pokret ne priznaje samoproglašenu državu Kosovo.

Takođe izražena je i zahvalnost zemljama koje nisu priznale kosovsku nezavisnost i onima koje su povukle priznanje.

Predsednik Pokreta 1389 Rade Ljubičić rekao je da oni treću godinu za redom obeležavaju 17.februar i podsetio da se protesti protiv nezavisnosti Kosova na današnji dan organizuju i u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj.

Ljubičić je istakao da odluke o priznanju nezavisnosti Kosova nemaju pravni i politicki sadržaj i smisao i da su donete ''pod velikim pritiskom SAD i Evropske unije''.

Na skupu na Trgu republike, gde se okupilo stotinak ljudi, govorio je i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih Srba na KiM Sima Spasić koji je istakao da se na današnji dan ne obeležava decenija nezavisnosti Kosova već 20 godina kidnapovanja i ubijanja Srba u južnoj srpskoj pokrajini.

''Nema pomirenja u regionu zapadnog Balkana bez pravde za srpske žrtve'', poručio je Simić.

Skup je obeležio i manji incident tokom obraćanja predsednika organizacije ''Obraz'' Mladena Obradovića koji je u svom govoru optužio aktuelni vlasti ''za izdaju Kosova i Metohije''.

Međutim, Obradovićev govor izazvao je negodovanje Sime Spasića koji je lideru ''Obraza'' i okupljenima dovikivao: ''Sram vas bilo''.

Nakon toga je napustio skup.

Inače, tokom održavanja skupa u centru grada bilo je pojačano prisustvu pripadnika policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: