Hrvatska: Porodice nestalih odazvaće se sastanku s Vučićem

Porodice zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i udruženja civilnih ratnih stradalnika saopštili da će se odazvati pozivu predsednikom Srbije za sastanak.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.02.2018.

07:34

Hrvatska: Porodice nestalih odazvaće se sastanku s Vučićem
Getty images

Savez udruženja porodica zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja je saopštio da će na sastanku ponovo zatražiti konkretne informacije o nestalim osobama koje se, kako se tvrdi, nalaze u različitim arhivima u Srbiji, prenosi Hina.

U saopštenju se kaže da će porodice nestalih hrvatskih branitelja i civila "još jednom pokušati argumentovano da zatraže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispunjavanje datih obećanja i potpuni angažman na rešavanju toga otvorenog pitanja između dve države".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom nedavne posete Zagrebu da će sledeće nedelje primiti predstavnike nestalih iz Hrvatske.

"Sledeće nedelje ću primiti predstavnike nestalih iz Hrvatske, a mogu da kažem da smo neka mala resenja nekim ljudima mogli već danas da donesemo, da znaju gde je tih nekoliko lica stradalo", rekao je Vučić u ponedeljak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskom predsednicom Koliondom Grabar Kitarović.

Hina navodi da će se sastanku odazvati predstavnici Saveza udruženja porodica zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i udruženja u sastavu Saveza, predstavnici Zajednice hrvatskih civilnih stradalnika rata u Hrvatskoj i Udruženja dece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: