Čestitke za Sretenje od Kolinde, iz Kine, Azerbejdžana...

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je predsedniku Srbije Dan državnosti, izrazivši nadu da će zajednički raditi na unapređenju odnosa.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 15.02.2018.

10:17

Čestitke za Sretenje od Kolinde, iz Kine, Azerbejdžana...
Foto: Thinkstock

""Povodom proslave Sretenja, Dana državnosti Republike Srbije, upućujem Vam, u ime državljana Republike Hrvatske i u svoje ime, srdačne čestitke, kao i iskrene želje za boljitak i blagostanje Vaše države i njenih građana", navela je Grabar-Kitarović.

Ona je izrazila nadu da će dvoje predsednika zajedno raditi na unapređenju bilateralnih odnosa dveju država, kao i na iznalaženju načina, zajedno sa našim Vladama, za rešavanje ključnih otvorenih pitanja, "koja ih predugo opterećuju".

"Saradnja Hrvatske i Srbije, kao dva suseda, ima poseban značaj za celu jugoistočnu Evropu", navodi se u čestitki hrvatske predsednice.

Republika Hrvatska će, kaže se dalje u čestitki upućenoj predsedniku Aleksandru Vučiću, nastaviti da prenosi svoja iskustva iz procesa evropskih integracija i pruža podršku Republici Srbiji na zahtevnom putu prema članstvu u Evropskoj uniji i zajedničkoj evropskoj budućnosti, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je ambasador Kine Li Mančanga uručio čestitku predsednika Si Djinpinga povodom Dana državnosti.

"Poslednjih godina kinesko-srpski odnosi odražavaju odličan trend razvoja, međusobno političko poverenje se neprekidno produbljuje, saradnja u svim oblastima se stalno širi i time se doprinosi zajedničkoj dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda. Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da zajedno sa Vama, zajedničkim trudom, promovišemo Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije i da se podignu na nove stepenice, sa ciljem stvaranja još veće dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda. Želim Vašoj cenjenoj zemlji prosperitet, a narodu sreću i zdravlje", navodi se u čestitiki kineskog predsednika Sija.

Državna agencija Azerbejdžana je objavila da je predsednik te zemlje Ilham Alijev čestitao Vučiću Dan Državnosti.

"U ime azerbejdžanskog naroda i u svoje ime, želim da izrazim iskrene čestitke narodu Srbije za Dan državnosti. Želim vam dobro zdravlje, uspeh u vašim aktivnostima, a prijateljskom narodu Srbije mir i prosperitet", naveo je on.

Čestittke zvaničnicima Srbije su proteklih dana stigle iz SAD i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: